Walter


Walter te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlWereldberoemde liedjes in een smaakvol nieuw jazzy jasje;
Dat is het idee achter WALTER.

De basis van WALTER bestaat uit Wally Preyll (zang) en Peter van Leerdam arrangementen, toetsen en achtergrondzang). Walter te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl
Na een jarenlange muzikale samenwerking voor en achter de schermen vonden deze twee ras muzikanten dat het tijd werd voor een gezamenlijke act.
Hierbij ontstond het idee om klassieke rock- en hedendaagse popsongs in smaakvolle jazzy arrangementen om te zetten.

Onder de naam WALTER heeft dit idee verder gestalte gekregen en is inmiddels een aanzienlijk repertoire opgebouwd, variërend van rustig tot uptempo.
De samenwerking leidde begin 2013 tot een eerste studioalbum met 13 tracks waaronder klassiekers als “I was made for loving you” en “Smoke on the water”, maar ook meer eigentijdse nummers zoals “With or without you” en “You’re beautiful”.
Bij een aantal tracks wordt het duo muzikaal bijgestaan door ervaren gastmuzikanten die ook live voor een uitbreiding van de act kunnen zorgen.

Walter te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlNa de release van de CD beleefde WALTER direct al een aantal hoogtepunten.
De dag na de release stond het album op nummer 1 in de SBS6 webshop en een paar weken later werd de CD “Wereld-album” bij Radio5.
Ook volgde een aantal unieke optredens, o.a. in de leeuwenkooi bij Curcus Renz en in diverse radio- en TV shows.

Tussen alle optredens door ontstond een nieuw idee, namelijk om WALTER’s sound los te laten op het repertoire van Elvis.Walter te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl
In nauwe samenwerking met de Nederlandse Elvis fanclub werd dit idee verder uitgewerkt.
Dit heeft inmiddels geleid tot een 2e album getiteld “Now and Then” met 12 unieke bewerkingen van bekende en minder bekende Elvis songs waaronder “Heartbreak Hotel”, “Little Sister” en “King Creole”.

De grootste verrassing bij het maken van deze CD kwam van Larry Geller, één van Elvis’ beste vrienden, die een aantal previews te beluisteren kreeg.
Zijn enthousiaste, zeer positieve reactie is uiteraard opgenomen in het CD boekje.

“I listened to the mp3-files you sent me and was pleasantly surprised!
I enjoyed each song, especially the unique and creative arrangements.
All very appealing and something not only for Elvis fans, but for music lovers everywhere.
What struck me most was the originality of what has been done with Elvis classics.
Of course I should also add that Walters voice and the music was a very rewarding experience”

De release van “Now and Then” was op 6 september in het RockArt museum in Hoek van Holland, de daarop aansluitende theatertour start op vrijdag 25 september in theater “De Twee Hondjes” in Hellevoetsluis.