George Baker


George Baker te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn de jaren 60 had Hans Bouwens een groepje met de naam Soul Invention.
In 1969 stichtte hij de George Baker Selection.

Met de allereerste single in 1969 –Little Green Bag- was het meteen raak.
Dit nummer werd niet alleen een Europese hit, maar haalde meteen een hoge notering in de Amerikaanse hitlijsten.
In de jaren 90 werd dit "Little green bag" trouwens voor de 2de keer een wereldhit nadat Quentin Tarantino dit nummer gekozen had om zijn cultfilm Reservoir Dogs te openen.

Met zijn Bakersound werd George Baker Selection op internationaal niveau (samen met The Cats) het symbool van de Nederlandse palingpop.
De hits volgende elkaar op in het begin van de jaren 70 met als hoogtepunten Dear Ann, Holiday, I'm on my way, Marie Jeanne en Baby Blue.

George Baker te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn 1974 haalde hij 2 keer de top van de hitlijsten in binnen- en buitenland. "Fly away little Paraguayo" en "Sing a song of love" waren ook de eerste hits waarbij Hans Bouwens een zangeres naast zich kreeg.
Die combinatie van de stoere bebaarde man en het onschuldige meisje zou verder het gelaat van de groep bepalen.

In 1975 gebeurde voor de George Baker Selection het onmogelijke.
De Nederlandse groep stond plots over bijna de hele wereld op de 1ste plaats met "Una Paloma Blanca".
Er zouden van "Una Paloma Blanca" zo'n 9 miljoen exemplaren verkocht zijn, en daarnaast zijn er nog eens zo'n 120 coverversies van andere artiesten of grote orkesten.
Daarmee blijft dit nummer op het internationale forum 30 jaar later nog steeds de meest verkochte plaat ooit uit de lage landen.

Na "Una Paloma Blanca" bleven de hits komen, denk maar aan "Morning Sky" (ook nummer 1), "Wild Bird", "Mañana" en "Beautiful Rose".
In 2004 kende de muziek van George Baker plots een hype in Australië nadat "Una Paloma Blanca" door Toyota voor een reclamespot gebruikt werd.


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl.
Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl