Lee Towers


Lee Towers te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlLEE TOWERS is een fenomeen, dat zijn weerga niet kent.

Deze ondernemende zanger, annex showman, bewijst al jaren dat ook in een klein land mogelijk is, waar Las Vegas en Broadway al sinds jaar en dag hun voornaamste faam aan ontlenen: spectaculaire shows, hoogwaardig entertainment, allurerijk totaal amusement

Met zijn gouden stem zingt LEE TOWERS in een uitgebreid 40 minuten durend optreden een selectie uit zijn grote successen.

Lee Towers te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlGeen artiest van eigen bodem heeft ons de afgelopen jaren zo vaak aangenaam verrast als de als Leen Huyzer geboren Lee Towers. het klassieke lied "I did it my way" zou schrijver Paul Anka op zijn robuust lijf geschreven kunnen hebben, want de voormalige onderhoudsmonteur heeft het toverwoord "succes" zich helemaal eigen gemaakt.

Sinds zijn doorbraak naar het grote publiek in 1975, via de debuut-elpee V.S.O.P. met het Mat Mathews Orchestra en Willem Duys' "vuist" heeft Lee Towers de ene uitdaging na de andere op zijn brede schouders genomen.

Ieder jaar kwam er minstens één langspeelplaat uit, waar mee Lee Towers de aandacht van muziekminnend Nederland op zich vestigde. Zijn oogst van verschillende hitsingels, tien gouden elpee's plus een platina album spreekt in dat opzicht voor zich.

Lee Towers werd ook nog eens gehonoreerd met twee Edisons en een TROS-produktieprijs.
Op het podium zorgde Lee Towers niet voor minder grote stunts.
Toen hij in 1980 het plan opvatte voor een avondvullend concert in de Rotterdamse Doelen trof deze doorzetter nog menig gefronst wenkbrauwenpaar.
Met een onverzettelijk optreden voor een stampvolle zaal op de zesde november van dat jaar schreef de, door het orkest van Freddy Golden begeleide zanger, niet alleen historie; zijn gedurfde experiment opende via een nieuw huzarenstukje bijna een jaar later in Carré ook de weg naar meer "gala avonden".
De tournee met groot orkest (wederom dat van Freddy Golden) en topballet (Penny de Jager), die in het najaar van 1982 volgde bleek een schot in de roos.
Elk theater dat "Lee Towers in concert" op zijn affiche had aangekondigd liep binnen de kortste keren vol.
Een unicum in de vaderlandse lichte muziek geschiedenis.
Geïnspireerd door schitterende indrukken opgedaan in Las Vegas en New York, stak Lee Towers vervolgens zijn nek uit door al snel een tweede uitgebreide tournee te ondernemen.
"An evening met Lee Towers", een geheel nieuw spektakel met Lee Towers als stralend middelpunt was weer een voltreffer.

De successen in eigen land, zoals zijn optreden in de Kuip bij een jubilerend Feyenoord en met de Maastrechter Staar in de Haagse Grote kerk, zijn over de grens niet onopgemerkt gebleven.

In België stond Lee Towers met allebei zijn avondvullende shows in de Antwerpse Elisabethzaal, die beide keren tot de nok gevuld was. Ook was zijn gebrilde gezicht meer dan eens op de Belgische televisie te zien.
In Duitsland is de nuchtere Rotterdammer("ik hoef niet zo nodig, als ze me willen hebben dan hoor ik het wel.") inmiddels geïntroduceerd als "Der Sinatra aus Holland", tijdens één van de befaamde televisieshows van Harald Juhnke.


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl.
Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl