Ronnie Tober


Ronnie Tober te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlOp driejarige leeftijd emigreert hij met zijn ouders naar Amerika.
Op jonge leeftijd heeft hij de ambitie artiest te worden en al heel snel treedt hij op in de familiekring en op school.
Na het winnen van een talentenjacht, mag Ronnie op 15-jarige leeftijd zijn eerste plaatje opnemen. De single 'Who Taught You How' wordt veelvuldig gedraaid door de lokale radiostations en bezorgt hem plaatselijke bekendheid.
Ronnie krijgt zelfs een eigen radioshow, hij doet mee aan Junior Mr. America Contest, reist langs allerlei theaters en tv-stations en speelt rollen in de musical The Boyfriend en de televisiefilm Route 66. Verder treedt hij op voor zowel senator John F. Kennedy als Richard Nixon.

Ronnie Tober te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl1963 kwam hij terug naar Nederland en trad op in de “Voor de Vuist weg” show van Willem O. Duys, waar hij als ‘Hollandse Amerikaan’ een prima indruk achter liet.
Hij treedt op in de Snip & Snap Revue, de televisieshows van Corry Brokken en Willy & Willeke Alberti.
Zijn eerste grote hit in de zestiger jaren was ‘Iedere avond’ een vertaling van 'Twilight Time' van The Platters.
In 1965 doet Ronnie mee aan het Nationaal Songfestival, waar hij met het liedje ‘Geweldig’ op de tweede plaats eindigt achter winnares Conny Vandenbos.
In 1968 mag Ronnie namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Londen.
Hoewel hij met het liedje 'Morgen' in de achterhoede eindigt, wordt het nummer in diverse Europese landen een grote hit.
Vele hits als 'Marijke Uit Krabbedijke', 'Arrivederci Ans' en 'M’n Papegaai' volgden elkaar op, Ronnie trad op in binnen- en buitenland met artiesten als Caterina Valente, Vera Lynn, Roy Black en het orkest van Max Gregor.
Ronnie Tober te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn 1971 scoort Ronnie met het liedje 'Rozen Voor Sandra' zijn grootste hit uit zijn carrière.
Het nummer groeit uit tot een klassieker binnen het Nederlandstalig circuit.

In 2003 viert Ronnie zijn veertigjarige artiestenjubileum en wordt hij door koningin Beatrix geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
In 2006 doet Ronnie voor het eerst mee aan de Nijmeegse Vierdaagse waarvoor hij ieder jaar weer een nieuw lied zingt, de opbrengsten daarvan gaan naar de Ronnie Tober Foundation, een naar hem vernoemde stichting die zich inzet voor verstandelijk gehandicapten.
Op 25 januari 2012 was Tober te gast het programma Ali B op volle toeren.
De Top 30 hit ‘ Er is niemand zoals jij’, is in dit programma ontstaan en werd twee weken na de uitzending uitgebracht.
Begin 2013, na de aankondiging van het aftreden van koningin Beatrix, bracht Tober samen met met René Riva de single Dank U Majesteit uit als eerbetoon aan de koningin.

Ronnie zit inmiddels al meer dan vijftig jaar in het vak en is nog steeds een veelgevraagd en geliefd zanger/entertainer, niet alleen in Nederland ook in België, Duitsland, Engeland, Tunesië, Amerika, Hongarije, Zuid-Afrika, Dubai, etc. wordt hij geregeld gevraagd om er een optreden te verzorgen.


Verder: live muziek, mobiele muziek, entertainment, straattheater, kindershows etc. verzorgd en aangeboden door Kwekel - Evenementen.nl.
Speciaal entertainment programma's voor senioren, ouderen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis, zorginstelling etc. op https://zorg-artiesten.nl.
Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden m.b.t. winkelcentrum activiteiten en  Sinterklaas en Kerstmis.
Ook voor artiesten in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl